Ласкаво просимо
У світ солодощів!


 


 

В Україні коровай готують на весілля, при цьому дотримуючись певних обрядових правил. Весільні короваї прикрашають складними візерунками і гілочкою калини, якій з язичницьких часів приписують містичні властивості і яка є символом кохання. Коровай вважався символом щастя і достатку.

Коровай виносять на вишитому рушнику. Чим пишніший вдавався випечений коровай, тим щасливіше і багатше життя чекає молодят, які скуштували коровай. Коровай випікали багатошаровим, і ділив його хресний батько нареченого або нареченої. Верхівку віддавали молодим, середню частину — гостям, а низ, в який часто запікають монети, — музикантам. Разом з шматочком короваю молоді ділилися з гостями своїм щастям. Гості у відповідь дякували молодому і нареченій подарунками.

      

   

  

   

    

  

   

   

  

   

   

   

  

   

   

   

   

 

  

                                                                                                             Настпуна сторінка >